На Одещині військкомат за 10 тис. доларів видавав довідки про непридатність до служби

В Білгород-Дністровськогому РТЦК та СП спільно з членами військово-лікарської комісії за винагороду до 10 тисяч доларів США видавали довідки про визнання особи непридатною до військової служби за станом здоров’я та виключення її з військового обліку, повідомили в поліції.

Так звані «ухилянти» протягом 1-2 днів ставали на облік в Білгород-Дністровському РТЦК та СП, проходили військово-лікарську комісію та за її результатами були визнані непридатними до військової служби і виключені з військового обліку за станом здоров’я. Отриманні документи використовували для виїзду за кордон.

Також встановлено, що для прикриття своєї злочинної діяльності службові особи Білгород-Дністровського РТЦК та СП знищили частину службових документів, зокрема й особових справ, облікових карток та медичної документації осіб, непридатних до військової служби за станом здоров’я. Попри те, що відповідно до Наказу Міністерства оборони України така документація має зберігатися мінімум 5 років, а зменшення такого терміну заборонено.

Для встановлення всіх обставин злочину та кола причетних осіб триває досудове розслідування за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56