На Одещині військовий бухгалтер привласнив понад 10 млн грн із зарплатного фонду морпіхів

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів в одному з окремих батальйонів морської піхоти ЗСУ на Одещині. Повідомляється, що бухгалтер фінансово-економічного підрозділу військової частини нараховував зарплату і премію на рахунки своїх знайомих, які не входять до складу батальйону і взагалі не проходять службу у Збройних Силах України. Фігурант вносив недостовірну інформацію до зарплатних відомостей та списків на преміювання особового складу військової частини – створював платіжні відомості, у яких безпідставно зазначав свої анкетні дані та номер банківського рахунку для отримання додаткових нарахувань і направляв їх до фінансової установи.

За вкрадені гроші бухгалтер купив Audi Q7, коштовні гаджети і побутову техніку. Всього затриманий привласнив понад 10 млн грн. Також виявлено майже 2,5 млн привласнених гривень на банківських картках його знайомих, яким посадовець нібито надав кошти у борг.

На підставі зібраних доказів військовому бухгалтеру повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56