На Одещині хлопчика посадили на ланцюг за погану поведінку

В Одеській області у селі Ширяєво Березівського району семирічного хлопчика прив’язали ланцюгом до стовпа та залишили під сонцем. Небайдужі сусіди дали хлопцю води та кепку від сонця. А щоб на проблему звернули увагу – зафільмували та оприлюднили у соцмережах.

Відео знущань побачили у поліції і миттєво відреагували. Повідомляється, що батьки хлопця загинули, а опікою займається його тітка. Дядько хлопця пояснив поліцейським, що прив’язав його, поки дружини не було вдома, бо той не слухається, робить шкоду та тікає з дому.

Зі слів сусіда, який зняв подію на телефон, він був свідком неодноразового вчинення домашнього насильства щодо дитини. Разом з тим, вказана подія сталася в червні поточного року, однак чоловік до поліції не звернувся, аргументуючи це тим, що не хотів псувати стосунки з сусідами.

Спільно зі службою у справах дітей було проведено оцінку рівня безпеки дитини та прийнято рішення щодо вилучення її з родини. Хлопчика тимчасово влаштували до лікарні. Наразі вирішується питання про його подальшу долю.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 126-1 (Домашнє насильство), ч. 1 ст. 127 (Катування), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені щодо малолітнього).

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56