Одеська арт-студія потрапила у мовний скандал – відмовили україномовній клієнтці

У соціальних мережах спалахнув черговий мовний скандал в Одесі. Відому одеську студію живопису “Міла Арт”, що на вулиці Катерининській 8/10, звинуватили у відмові запису на майстер-клас україномовній клієнтці. Як повідомила в соцмережах Ганна Кожан, вона написала запит до студії “Міла Арт” надіслати їй докладний опис курсу “Я художник”, уточнивши, що хотіла б отримати його українською мовою, оскільки всі пости студії та опис були російською.

У відповідь їй написали українською з помилками, що місць більше немає. Тоді дівчина попросила свою подругу зробити такий самий запит вже російською мовою, після чого їй повідомили зворотне – місця вже є. Далі стало ще цікавіше. Вона опублікувала 2 скріншоти у соціальних мережах з обуренням про порушення закону про мову.

Одеська художниця Катерина Тромса спробувала з’ясувати позицію студії з цього питання, але у відповідь отримала погрози телефоном, а також свої особисті дані електронною поштою від поштової скриньки “privet tvar”. На даний момент вона написала заяву в поліцію за фактом погроз – дзвінок було записано. Також Ганна Кожан надіслала листа мовному омбудсмену з описом ситуації. Кому саме належить студія – невідомо, вона не числиться у реєстрах.

Цікавий факт – студія рекламується та дає знижку відвідувачам в елітному СПА-салоні Ark SPA Palace, який належить доньці мера Одеси Катерині Труханової.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Anya Kozhan (@anyakozhan)

Зазначимо, що після скандалу в соцмережах студія живопису “Міла Арт” продовжує мовчати і не коментує скандал, а також закрила коментарі в Інстаграмі. Зате там з’явилися нові публікації вже різними мовами – івритом, грузинською та англійською. А для різноманітності знайшли одну із старих публікацій українською мовою та прикріпили її зверху. Додамо, що сама студія займається добрими справами – культурною просвітою серед нудьгуючих дружин та дочок одеських бізнесменів та політиків. Однак реакція на звернення українською мовою, як і подальше вкрай хамське рішення скандалу, ставить під сумнів хорошу репутацію власників студії.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56