Одеська мерія уклала скандальний договір на ремонт суду за 106 млн гривень під час віійни

Попри численні протести одеситів та здоровий глузд Одеська мерія продовжує рухатись шляхом підвищення напрузі та незадоволення діями місцевої влади в суспільстві.

Там підписали договір на виконання робіт скандального тендера по ремонту Київського суду на 106 млн гривень. 5 вересня договір був укладений і підписаний. При чому раніше в мерії запевняли, що мають наміри витратити “тільки 10 млн гривень” по цьому проекту, але ж ми бачимо, що суму в тендері не змінилася – це 106 млн гривен. Більше того, тендер був проведений без конкуренції – запропонована ціна знизилася всього на 0,1%. Це знущання, а не аукціон по вибору найкращої пропозиції.

Одесити вимагають від мерії та обласної ради скасувати всі ремонтні та недоцільні тендери, а гроші направити на допомогу ЗСУ. Захисники України часто гинуть не тільки від снарядів ворога, а також від нестачі дронів, антидронів, якісних турникетів та авто для евакуації. На жаль, місцева влада вважає, що витратити мільйони гривень на ремонти під час війни важливіше, ніж допомагати захисникам отримати перемогу а українцям свободу. Прості українці вже півтора роки витрачають власні кошти на допомогу армії, а місцева влада відмовляється ці ж самі кошти – з податків українців направити туди, куди бажають самі українці – на ЗСУ. Це викликає недовіру до влади та протестні настрої у населення.

Таке враження, що місцева влада гроші з податків українців вважає вже своїми грошима і витрачає їх куди їм заманеться без урахування громадської думки. Також важливо нагадати найвищі корупційні ризики та відкати під час ремонтних тендерів, що може бути основною причиною проведення тендерів, а не реальне бажання щось покращити. Країна та нація знаходяться на межі виживання і всі ці тендери – це бенкет під час чуми.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56