Одеський бізнесмен вкрав більше 23 млн гривень на ремонті доріг – СБУ

Скандальний одеський бізнесмен Араік Амірханян, який укривається від слідства, отримав нову підозру від СБУ. Встановлено факти розкрадання фігурантом більше 23 млн грн бюджетних грошей на будівництві доріг державного значення протягом 2019-2020 років за допомогою фірм “Дорлідер”, “Полтавабудцентр”, “Миколаївбудцентр” та “СМПК-17”.

Компанії Амірханяна проводили ремонт автошляхів у різних районах України. Гроші були виділені у межах виконання державної програми. Представники компанії-підрядника за вказівкою свого власника переводили частину бюджетних грошей на підконтрольні фірми, які були зареєстровані на підставних осіб. Потім «суми» обготівковували через власну мережу підконтрольних комерційних структур і розподіляли між учасниками оборудки.

На підставі зібраних доказів Амірханяну повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
• ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців);
• ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів));
• ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Крім того, за матеріалами СБУ, накладено арешт на статутний капітал компанії фігуранта на суму більше 10 млн грн. Наразі заблоковані кошти передано в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя за межами України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.
Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56