Одеський хор «WeArt» дав 75 концертів у Великобританії

Впродовж чотирьох місяців одеський хор «WeArt» разом із оркестром театру «Київська опера» гастролювали Великобританією. Українські музиканти кожного дня у новому місті виконували опери «Мадам Баттерфляй» і «Богема» Пуччіні та «Аїда» Верді під керівництвом диригента, народного артиста України, Василя Василенко. Загалом було показано 75 вистав за підтримки Ellen Kent Productions.

«Великий тур одразу почався аншлагом у легендарному Manchester Opera House. Після кожної вистави вдячні європейські глядачі з бурхливими оплесками співали разом із артистами Державний Гімн України», – розповідає Гаяне Арутюнян, оперна співачка, засновниця креативного центру «WeArt», викладач Одеської національної музичної академії.

Українські артисти у Британії кожного дня виконують Гімн України

«Вони неймовірно креативні та винахідливі, цей хор здатний заряджати своєю енергетикою та надихати людей своїми виступами», – відзначає Victor Donos, менеджер британської театральної компанії Senbla. Світ щодня захоплюється майстерністю наших талановитих артистів, які відкрили та підтримують культурний фронт нашої країни за кордоном.

Хормейстер проекту Катерина Кондратенко: «Тривалий гастрольний період потребує особливої підготовки та витримки. Але найважливіше – це мотивація та усвідомлення, якою ціною нам дістається розкіш займатися улюбленою справою. Коли в той самий час люди різних професій щоденно ризикують своїм здоров’ям та життям, не маючи можливості для повноцінного відпочинку, незважаючи на втому продовжують робити все задля перемоги. Це справжній приклад непорушної мотивації та самовідданості, який нам просто не дозволив би жалітися на виснаженість. Саме тому, маючи можливість бути почутими, ми щоразу робимо все, щоб славетне ім’я України все гучніше лунало на просторах вільного світу, повертаючись підтримкою дружніх нам країн і народів, великим внеском у розвиток культурного цивілізованого суспільства».

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56