Одеський військком повідомив, скільки триватиме активна фаза мобілізації та чому зупиняють маршрутки

Новий одеський військком полковник Олександр Охріменко провів прес-конференцію в Українському медіа-центрі де відповів на поширенні запитання від журналістів. Так були запитання щодо відвідування ТЦК спортивних клубів та басейнів. Охріменко відповів, що в деяких випадках може бути перевищення повноважень. За кожним таким випадком проводиться службове розслідування.

Також журналісти запитали щодо зупинки на вулицях чоловіків, витягування з припаркованих авто та зупинки маршруток і з перевезенням чоловіків призовного віку до ТЦК. Охріменко відповів, що в Одеській області діє воєнний стан, а співробітники ТЦК діють згідно з вимогами, які ставлять перед ними керівництво. Всі зупинки та перевірки роблять разом з поліцією. У чоловіків перевіряють данні на придатність до мобілізації.

“Але хочу уточнити — коли ми говоримо про мобілізацію, ми говоримо про загрозу національній безпеці. Хочу наголосити, що всі свідомі громадяни у віці не тільки від 27 до 60 років, а й до 27 років, мають розуміти, що захищати Україну, крім них, ніхто не буде. Щодо випадків, про які ви згадували — утримування людей у ТЦК. Якщо такі випадки відбуваються, ми передаємо таку інформацію правоохоронним органам. Які приймають рішення щодо відповідальності”, – підкреслив голова Одеського ТЦК.
 
Ще одне цікаве питання було про тривалість активної мобілізації в Одеській області. На це Охріменко відповів, що мобілізації повністю залежить від інтенсивності війни. І триватиме до звільнення окупованих територій.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56