Одесит повідомляв в росію про переміщення військової техніки

СБУ затримала одесита, який протягом серпня-вересня цього року під час особистої переписки в одному з інтернет-месенджерів надсилав знайомому, який проживає на території країни-агресора, дані про переміщення, рух та розташування військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України в Одесі та області. Зокрема, він повідомляв про розташування на в’їзді в Одесу збоку Миколаєва військовослужбовців, їх укріплених позицій, фортифікаційних споруд, споруджених ними для охорони і оборони території Одещини від ворожої армії.
 

 
Під час затримання у чоловіка виявлено та вилучено мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності. За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави, повідомили у Одеській обласній прокуратурі.
 
За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). За цей злочин Законом передбачено від 5 до 8 років позбавлення волі.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56