Одесит відмовився від призову після ВЛК та повістки – суд призначив йому покарання

В Одесі в Суворовському районному суді відбувся процес над одеситом, який під час мобілізації пройшов ВЛК, але далі відмовився виконувати закон щодо призову на військову службу. Як повідомляється у вироку суду, чоловік має на утриманні двох неповнолітніх дітей. Встановлено відсутність обставин, передбачених ст.23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», які надавали б чоловіку право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації. Він пройшов ВЛК, де його признали придатним за станом здоров`я для проходження військової служби.

Військовозобов’язаний далі відмовився від виконання свого конституційного обов’язку по захисту батьківщини та військової служби за мобілізацією. Він був попереджений про кримінальну відповідальність за ст.336 КК України та відносно нього був складений акт про відмову від призову на військову службу. Йому вручили повістку про відправку до військової частини, але від підпису про отримання він відмовився. До військової частини чоловік так і не прибув.

Суд дійшов до висновку, що провина обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення доведена повністю та дії вказаної особи кваліфікуються за ст.336 КК України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. В судовому засіданні ухилянт повністю визнав свою вину.

При призначенні покарання суд врахував пом’якшувальні обставини,, що підсудний раніше не був судимим, вперше вчинив кримінальне правопорушення та притягається до кримінальної відповідальності, вчинив кримінальне правопорушення, яке відносяться до категорії нетяжких злочинів, має вищу освіту, одружений, має на утримані малолітніх дітей 2012, 2016 років народження, працює, має постійне місце реєстрації та проживання, де проживає разом з родиною.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст.ст.75,76 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням на строк 1 рік 6 місяців, із покладанням обов’язків: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання. До набрання вироку законної сили обрати щодо підсудного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56