Одеситку обдурили на OLX на 60 тис. гривень

Відома одеська художниця Тетяна Молода стала жертвою шахраїв та звинувачує банк у співучасті з аферистами. За її словами, вона виставила на продаж шубу на сайті оголошень OLX. Їй написала одна дівчина із пропозицією купити шубу з умовою безпечного пересилання. Якимось чином шахрайка змогла відвернути увагу покупниці та надіслала їй посилання на фішинговий сайт – який повністю копіював дизайн оригінального.

Там художниця ввела свої дані карти – номер, дату закінчення дії та три цифри на звороті карти, які є дуже важливим кодом. На карті не було грошей, тому Тетяна не надто турбувалася про шахраїв, але, як виявилося далі, це було дарма. Шахраї, отримавши лише ці три пункти даних про картку без пароля до неї, змогли провернути у банку підняття кредитного ліміту до 60 тис. гривень та зняли всі гроші.
 
“По моїй картці універсальній за якихось півгодини підняли кредитний ліміт до 60000 ви тільки уявіть це в час коли людям навіть кредитний ліміт в 2000 не надають!!! Без дзвінка особистого, без підпису на таку велику суму! Підозрюю що Приват банк співпрацює з шахраями!!! Це так би мовити бо я клієнт з гарними характеристиками і кредитною історією, а я в житті ніколи кредитів не брала…. Ну і весь той кредитний ліміт зняли, тож гроші, котрі навіть не мої попливли кудись далеко, а я перетворилась на боржника”, – з жалем скаржиться Тетяна Молода.
 

 
Щоб якось погасити величезний борг, Тетяна терміново розпродає всю свою колекцію картин зі знижкою. Заяви в поліцію та в банк написані, але поки що результату немає.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56