Пішла епоха – в Одесі закрилося відоме кафе “Гранат”

У центрі Одеси назавжди закрилося відоме лаунж-кафе “Гранат” на вулиці Катерининській. Заклад пропрацював близько 10 років і був популярним не лише серед місцевих жителів, а й у іноземних туристів та гостей Одеси з Близького Сходу.

Після початку повномасштабної війни у 2022 році власники закладу призупинили його роботу, оскільки центр міста тут був у барикадах для оборони від російських загарбників-окупантів. Після зняття небезпеки висадки російського десанту центр Одеси поступово приходив до тями і багато закладів знову розпочали роботу. Так і “Гранат” зумів протриматися половину 2022 року та майже весь 2023 рік. Однак слабка наповнюваність ресторану та неможливість працювати вночі, а саме в цей час любили там тусити постійні відвідувачі, унеможливили подальше утримання майданчика. Нині на фасаді кафе висить оголошення про оренду.

Кафе “Гранат” прославилося різними кримінальними подіями серед відвідувачів – то хтось стріляв у когось, то напав на когось. Під час ковіда заклад нишком порушував карантин – вікна щільно завішували та продовжували приймати відвідувачів. У 2016 році кафе збудувало капітальний всесезонний майданчик, розширивши свою площу, а для пішоходів залишили 1 метр тротуару. Незважаючи на протести в одеському суспільстві, у мерії заплющили очі на це. Може настав час повернути первісний вигляд?

До речі, в районі Катерининської площі чимало закладів, які закрилися назавжди і там висять оголошення про оренду. Щодо Дерибасівської – то там наповнюваність відвідувачами кафе та ресторанів дозволяє їм існувати далі, хоча б у режимі мінімального прибутку.


 

 

 

Залишити відповідь

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56