Прокуратура перевіряє обставини смерті мобілізованого інваліда з Ширяєво

Резонансна подія – смерть мобілізованого Бориса Глушака з Ширяєво, який страждав на епілепсію, привернула увагу правоохоронних органів. Прокурори спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Південного регіону ретельно перевіряють події, які привели до смерті мобілізованого у першій день, коли він прибув до військової частини.

Повідомляється, що розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області і службових осіб медичної служби однієї з військових частин Миколаївщини.

В першому випадку перевіряють лікарську комісію, яка допустила до служби чоловіка з вадами здоров’я. В другому випадку слідчі перевіряють своєчасність надання військовослужбовцю кваліфікованої невідкладної медичної допомоги у військовій частині після приступу епілепсії.

Смерть мобілізованого розслідують попередньо за ч. 1 ст. 115 (вбивство, тобто навмисне протиправне заподіяння смерті іншій людині; Позбавлення волі на строк від 7 до 15 років).

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56