Росія витратила 10 ракет Калібр на дерев’яні макети HIMARS

ЗСУ зробили дерев’яні макети американських РСЗО HIMARS, за якими веде полювання росія, та виманили близько 10 ракет Калібр по хибним цілям пише Washingtonpost. Одна така ракета коштує близько 6,5 млн доларів. Таким чином 65 млн доларів потратили не на вбивство мирних мешканців, а на обманку. Представники американських оборонних відомств кажуть, що запаси високоточних керованих ракет у Росії виснажуються, а американський експортний контроль над мікрочіпами “значно ускладнює” поповнення запасів цих боєприпасів.

“Коли російській БПЛА бачить батарею, це як VIP-мета”, – сказав високопосадовець. Але відрізнити реальну РСЗО від хибної не так просто через велику відстань до неї. Перший вдалий досвід використання приманок дав старт для більш широкого їх застосування. Знищивши чергову копію HIMARS росіські окупанти відзначали це у своїх сводках, але з часом кількість “знищенних” копій стала перевищувати кількість всіх HIMARS на території України.

За словами представників американських оборонних відомств, системи HIMARS стримують просування Росії на сході та півдні, надаючи Україні можливість завдавати ударів з відстані 50 миль, знищуючи сотні важливих російських цілей, включаючи лінії постачання, склади зброї, центри логістики та підтримки. Тому вони стали пріоритетними цілями.

Пентагон стверджує, що з початку війни він надав Україні 16 HIMARS. Союзники США надали ракетні системи M270, які мають аналогічну функціональність.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56