Російські окупанти 25 лютого влаштували “сафарі” на цивільних – вбито 11 людей (відео)

Чергова моторошна історія російських злочинів стала відома завдяки розслідуванню поліції, потерпілим, які вижили та камерам відеонагляду. Слідство встановило, що 25 лютого російські окупанти у Гостомелі з різних видів озброєння розстріляли 12 автомобілів з мирними жителямі, які намагалися евакуюватися з небезпечного місця. Російські окупанти вбили 11 цивільних та 15 поранили.

У автомобілів знайшли десятки влучань від вогнепальної зброї. Найменша кількість влучань у транспортних засобах – 38 куль, найбільше – 178. Розстрілювали навіть з кулемета на бронетехніці. За фактом масового розстрілу людей, які намагалися врятуватися від війни, працівники Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6 розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Першим під вогневе враження потрапив громадянин Німеччини. «Він їхав забирати свою кохану з дитиною. 25 лютого при наближенні до міста Гостомель із боку Києва він першим потрапляє під вогонь. Залишається, на щастя, живим. Чоловік зміг в подальшому забрати дружину та дитину й виїхати через кілька днів», – розповів начальник слідчого управління ГУНП в АР Крим та м. Севастополі Олександр Климовський.

Другим у поле зору окупантів потрапив громадянин рф, який тривалий час проживав на території України в місті Гостомель: «Він намагався виїхати в Київ із Гостомеля, потрапив під обстріл і згорів разом із транспортним засобом. Також був розстріляний автомобіль «шестірка» громадянина із Чернігівської області. Побачивши розстріляні транспортні засоби, він намагався розвернутися. В момент розвороту повернувся передньою частиною до засідки, де стояв російський БТР. Концентрація була до півтора десятка росіян, які прямо спостерігали за ним. І в момент, коли він почав розвертатися, всі вони відкрили по ньому вогонь з усього, що в них було».

«Взагалі цинічність самого розстрілу пов’язана з тим, що розстрілювали цивільне населення, яке не несло загрози. А особлива зухвалість – вони розстрілювали ці транспортні засоби, можна сказати, як на сафарі. Кількість влучень – щонайменше 38. Таку кількість випускати в транспортний засіб – це не разовий постріл. То була централізована команда», – повідомив Олександр Климовський.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх військовослужбовців росгвардії рф, які причетні до скоєння вказаних кримінальних правопорушень, та документування їхньої злочинної діяльності. Детально про цей злочин росії у відео нижче.

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56