Рожеві фламінго на Одещині не можуть загніздитися – їх постійно турбують місцеві мешканці

Науковці з Національного природного парку “Тузлівські лимани” повідомляють, що велика зграя рожевих фламінго, яка цього року знову повернулася вдруге в історії на Одещину, все ще не знайшла місце для гніздування. Їх постійно турбують люди – місцеві мешканці або просто візитери хочуть подивитися на дивних птахів. Це викликає напруженість у фламінго і вони досі не почали будувати гнізда.

Крім цього, місце, де вони будували гнізда минулого року, зараз знаходяться під водою через підйом рівня води в лиманах після рясних опадів. В адміністрації Нацпарку зробили заяву, з проханням до всіх місцевих жителів – не підходити до зграї ближче 300 метрів, особливо до їх ймовірних місць гніздування. Не треба всім розповідати, де знаходяться рожеві фламінго – це викликає інтерес і люди починають туди ходити.

В минулому році фламінго з другої спроби знайшли безпечне місце і вивели 192 пташеня, 18 з яких нам вдалось кільцювати. Серед мільйонів найунікальніших місць світу вони обрали саме наші лимани, вважаючи їх найвдалішим та найбезпечнішим місцем для появи малюків і ми маємо поважати їх вибір та дати шанс на розмноження. Неймовірні рідкісні птахи, занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, потребують нашого з Вами захисту і ми не маємо права їх підвести.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56