СБУ затримала блогера з каналу “Святая Русь” – звинувачував Україну у “розв’язанні війни”

СБУ затримала блогера, який створив релігійний YouTube-канал «Святая Русь». У своїх відео він звинувачував Україну у розв’язанні війни, публічно підтримав агресивну політику вищого військово-політичного керівництва рф і виправдовував захоплення українських територій. Крім цього його звинуватили в організації провокацій проти ПЦУ на території Києво-Печерської Лаври наприкінці березня 2023 року.

Затриманий є учасником релігійно-політичної організації РПЦ «Союз православних братств України». У нього вдома вилучили комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами незаконної діяльності. Також у нього вилучено заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми. Зараз його помістили у СІЗО. Доречи, на YouTube-канал затриманого було підписано понад 23 тис. осіб.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56