Шість одеситів віддали свій смартфон шахраю на вулиці

У Пересипському районі за минулий тиждень 29-річний одесит зміг обманом заволодіти чужими смартфонами на суму 16 тис. гривень. Він запитував у незнайомих людей на вулиці смартфон, щоб подзвонити в таксі або додому, а після цього тікав у невідомому напрямку разом з гаджетом. Як повідомили в поліції, таким чином він зміг вкрасти смартфон у 6 одеситів.

Злодій промишляв у закладах громадського харчування, магазинах та на зупинках громадського транспорту. Під час оперативно-розшукових заходів співробітники поліції викрили правопорушника.

Як виявилось, він вже має за плечима чотири судимості за крадіжки. Чужі телефони чоловік встиг продати, але правоохоронці розшукали їх та повернули власникам.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56