• Без категорії

Священики УПЦ МП у Кіровограді поширювали антиукраїнські ідеї – СБУ

  • Без категорії

СБУ провела обшуки у керівництва та представників Кіровоградської єпархії Української православної церкви московського патріархату за підозрою у посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Під час слідчих дій виявлено листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом московським кирилом та вилучено велику кількість виготовлених у рф антиукраїнських матеріалів. Зокрема книгу зрадника України Андрія Новікова з Одеської Єпархії, в якій він виправдовував анексію Криму. Зараз Новіков втік до росії та веде власний Телеграм-канал, де просуває наративи на підтримку російських окупаційних військ, дискредитацію ЗСУ та ненависть до української нації.

Також у церковників знайшли матеріали, в яких з шануванням відносяться до патріарха кирила, який раніше благословив війну в Україні.

За даними спецслужби, окремі представники цієї церкви причетні до поширення ідей серед священнослужителів і вірян, в яких вони посягають на територіальну цілісність України, розпалюють релігійну ворожнечу, формують позиції, вигідні країні-агресору.


 
За ініціативи СБУ всі вилучені матеріали відправлені на експертизи. Служба безпеки продовжує розслідувати дане кримінальне провадження і працює над притягненням до відповідальності усіх винних у посяганні на незалежність, територіальну цілісність та державний суверенітет України.
 

 
Нагадаємо, з початку війни СБУ відкрила 23 кримінальні провадження щодо підривної діяльності окремих представників УПЦ МП, вже є 33 підозрюваних – від класичних агентів збору інформації до коригувальників вогню.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56