Труханов заявив, що в Одесі немає шанувальників “русского мира”

Мер Одеси Геннадій Труханов дав 30-хвилинне інтерв’ю відомому журналісту Дмитру Гордону. Темою стала оборона Одеси під час війни та думка Труханова щодо важливих питань та проблем.

Так Гордон висловив припущення, що до війни в Одесі приблизно половина жителів підтримувала проросійські настрої. Труханов відповів, що на одеситів повісили такий ярлик та створили міф. Він відчуває місто та не відчував, що в Одесі бажають “русского мира”. Одесити хочуть зберегти самобутність, але література про Одесу написана російською мовою, пісні також російською. І тому складається таке враження… Труханов припустив, що ще є окремі люди, які досі не зрозуміли, що відбувається, можливо, вони мають у Росії родичі і це впливає на них – але таких маленький відсоток.

Труханов вважає, що ситуацію хочуть розкачати зсередини провокатори, які поширюють фейки та “закидони”. Також Труханов ще раз відкинув звинувачення у тому, що він у нього був російський паспорт і наголосив, що він не є офіцером ГРУ. Труханов упевнений, що він все робить для розвитку Одеси та на благо України. А всі кримінальні справи проти нього – це політичні та замовні.
 
Труханов також заявив, що зараз Одесі майже нічого не загрожує за винятком ракетних атак. Завдяки героїзму Миколаєва окупанти не змогли підійти до Одеси. Щодо пам’ятника Катерині – Труханов заявив, що він проти знесення пам’ятника кувалдами, але підтримує перенесення з центру міста у спеціальне місце, де можна буде показувати туристам.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56