У Чехії пропонують провести референдум щодо повернення їм Калінінградської області

У Чехії розгорнувся масштабний рух за повернення окупованої Калінінградської області до складу Чехії. Саме місто Калінінград було засноване на честь чеського короля Пржемисла Отакара Другого у 1255 році. У Чехії вже створили сайт міста Краловець, твіттер і навіть ВМС Чеської республіки, оскільки Краловець дасть Чехії нарешті вихід до моря. По телебаченню вже показують погоду у Кралівці та рекламують його як популярний чеський курорт та туристичний центр.

На завтра заплановано мітинг у Празі, після якого активісти руху Make Královec Czech Again! зберуться біля посольства РФ, щоб вручити російському послу листа з вимогою негайно оголосити в області Калінінграда референдум про входження до складу Чехії. Захід пройде під гаслом “Зроби Краловець чеським знову”.

“Як і громадяни Російської Федерації, чи хочете ви скористатися нашими демократичними можливостями і забезпечити перспективне майбутнє Чеської Республіки, засноване на праві націй на самовизначення? Отже, слідуючи традиції чеського короля Пршемисла Отакара II, приєднуйтесь до нас в офіційній передачі прохання про приєднанні Калінінграда до Чехії. Калінінградська область історично є територією Чехії, місто Краловець було засноване на честь вищезгаданого Пржемисла Отакара.

Тепер настав час цьому місту повернутися до лона матері Богемії, повернутися додому. Цю вимогу буде маніфестовано перед посольством Російської Федерації, вищі державні чиновники якого вже чітко підтримали право народів на самовизначення в Україні. Ми просто хочемо вчитися у Москви. Ось чому ви повинні прийти на цей безкоштовний захід! Краловець, ласкаво просимо додому!”, – йдеться у заяві організаторів заходу.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56