У Херсоні затримали зрадника, який примушував мешканців голосувати на “референдумі”


 
В Херсоні під час стабілізаційних заходів виявили місцевого зрадника, який працював на незаконному референдумі в якості представника «избирательной комиссии», повідомили в СБУ. Колаборант збирав «голоси» для фейкового плебісциту під час обходу багатоквартирних будинків. Він стукав у двері квартир із закликом «проголосувати» за кремлівський проект. У разі незгоди, зловмисник погрожував громадянам фізичною розправою і кликав «на допомогу» озброєних окупантів, які «чергували» біля під’їзду.
 
Оформлені під дулами автоматів «бюлетені» колаборант передавав до місцевої окупаційної адміністрації для подальшої фальсифікації результатів фейкового плебісциту.
 
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинена за змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56