У Латвії збираються визнати росію державою, яка підтримує тероризм

Комісія із закордонних справ сейму Латвії підтримала проект резолюції про визнання росії державою, яка підтримує тероризм. У прийнятій у вівторок, 2 серпня, заяві члени комісії закликають країни ЄС негайно призупинити видачу туристичних віз громадянам рф та Білорусі, повідомляє DW.

“Протягом багатьох років Росія підтримувала та фінансувала терористичні режими та організації у різний спосіб – прямо і побічно”, – йдеться в заяві, опублікованій на сайті латвійського сейму. При цьому депутати назвали Москву найбільшим постачальником зброї режиму Башара Асада в Сирії і нагадали про звинувачення росії в отруєнні родини Скрипалів у Великій Британії і катастрофі малайзійського літака рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році.

“В даний час Росія обрала аналогічну – жорстоку, аморальну і незаконну – тактику в Україні, використовуючи неточну та заборонену міжнародною спільнотою зброю та боєприпаси, навмисно завдаючи ударів по цивільним особам та громадським місцям. Тим самим вона завдає не лише величезних фізичних збитків, але й прагне деморалізувати та залякати українське суспільство”, – заявив голова комісії Сейму із закордонних справ Ріхардс Колс.

Депутати також нагадали про звірячі злочини російських військових щодо цивільного населення України, масові утримання мирних жителів у фільтраційних центрах та масові депортації. Крім того, у заяві вказується на завдання російськими силами удару по порту Одеси менш ніж за добу після підписання угоди про вивезення морським шляхом українського продовольства. Тим самим Москва “продемонструвала неповагу до своїх зобов’язань, міжнародного порядку та його інститутів, а також навмисно продовжила поглиблювати глобальну продовольчу кризу, яка спричинить голод та страждання у всьому світі”, впевнені автори заяви.

Заява буде розглянута на найближчому пленарному засіданні сейму.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56