У Молдові затримані десятки російських агентів, які готували заворушення та захоплення влади

Поліція Молдови та спецслужби провели серію затримань російських агентів, які готували державний переворот та силове захоплення влади. Так, на оперативному відео поліції, куратори з Москви розповідають виконавцям у Кишиневі, як правильно проривати оточення поліції, як організовувати ударне ядро в мітингу для придушення поліції.

Також на відео є кадри затримання російських агентів. Один із них розповів, що прилетів до Кишинева з Єревану три дні тому. Крім цього, у смартфонах затриманих виявлено листування з московськими кураторами про кількість провокаторів, як їх затримуватимуть і скільки це коштуватиме.



Під слідством перебувають чоловіки віком від 23 до 50 років, раніше засуджені за шахрайство, торгівлю наркотиками та крадіжки. Серед підозрюваних, у чиїх будинках пройшли обшуки особи, які нещодавно повернулися до Молдови з Туреччини, де вони брали участь у тренуваннях з організації масових заворушень та опору правоохоронним органам, використанню піротехнічних виробів та застосуванню зброї під час організованих акцій протесту.

 

Також у поліції повідомили, що за останній тиждень 182 особи намагалися проникнути на територію Молдови з підозрілими цілями. Їх усіх вигнали із країни. Так, вчора в аеропорту Кишинева не пропустили “вагнерівця”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56