У Миколаєві затримали військового, який виявився російським шпигуном

У Миколаєві провели спецоперацію по затриманню “крота” у лавах ЗСУ. Як повідомили у СБУ, військова контррозвідка затримала мешканця Криму, який у 2014 році підтримав захоплення Криму та отримав документи рф. Перед початком повномасштабного вторгнення чоловік переїхав до своїх родичів з Криму до Миколаївщини с завданням – шпигувати на користь ФСБ. Для цього він у перші дні вступив добровольцем до ЗСУ.

Перебуваючи в однієї з українських військових частин, зловмисник шпигував за переміщенням бойових літаків та позиціями системи протиповітряної оборони нашої держави. Також його цікавила інформація про склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони. Співробітники СБУ затримали фігуранта під час виконання ним ворожого розвідувального завдання.

Зібранні данні агент фсб передавав через анонімний месенджер посереднику – своїй колишній дружині у Криму, а та вже передавала у фсб. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань).
 

 

 

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56