В Києво-Печерській Лаврі СБУ знайшла пропаганду “русского мира”

Під час безпекових заходів на території Києво-Печерської Лаври Служба безпеки України знайшла проросійську літературу, яка використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского мира». Знайдено велику кількість готівки невідомого походження – понад 2 млн грн, більше ніж 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.

Під час перевірки СБУ відвідала 350 церковних споруд церкви Московського патріархату. 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Деякі з підозрілих осіб при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР або взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження.

Усі вилученні матеріали буде передано на відповідні експертні дослідження. СБУ наголошує, що дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56