В мерії Чорноморська затримали керівницю з «відкатом» у 100 тис. гривень

В одному з управлінь мерії Чорноморська керівниця налагодила систему «відкатів» за перемогу у тендерах на отримання замовлень за рахунок місцевого бюджету, повідомили в СБУ. Учасники схеми штучно завищували вартість відповідних товарів, послуг та робіт. Свої «послуги» посадовиця оцінювала у 10% «відкату» від загальної суми укладеного договору.

За неправомірну вигоду 52-рычна чиновниця «гарантувала» сприяння у перемозі в тендерах на закупівлю товарів, надання послуг та виконання робіт за рахунок місцевого бюджету. СБУ затримала чиновницю під час отримання 105,6 тисяч гривень від одного з підрядників після проведення розрахунків за договором з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання на загальну суму понад 1 млн грн. Директора підрядної комерційної структури затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі організаторці оборудки повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Директору фірми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службової особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56