В Одесі інвестори вклали гроші в проект “Будови”, який можуть ніколи не збудувати

В Одесі сотні інвесторів ризикують залишитися без грошей та житла. Два роки тому один із найбільших одеських забудовників компанія “Будова” представила проект нового ЖК M.Park на Михайлівській площі. Забудовник збирався збудувати дві житлові висотки по 18 поверхів.

Комплекс залучив сотні інвесторів своїми зручними плануваннями, місцем розташування та ціною. Однак через 2 роки там навіть не почали рити котлован. Більше того, стало відомо, що Одеська обласна прокуратура добилася через Господарський суд Одеської області повернення територіальній громаді міста земельної ділянки площею 0,5 га вартістю 65 млн. гривень, на якій і збиралися зводити житловий комплекс.

Прокурори в суді довели, що землю передано Одеською міською радою в оренду для будівництва позаконкурентним способом, всупереч вимогам законодавства. Зокрема, товариство мало право на одержання ділянки значно меншої площі, яка була необхідна лише для обслуговування об’єктів нерухомості, розташованих на ньому.

Крім того, земельна ділянка, яка включає частково землі природно-заповідного фонду (катакомб) обмеженого режиму використання, міська рада передала підприємству для проектування, будівництва та обслуговування комплексу багатоповерхових житлових будинків з підземним паркінгом та вбудованими приміщеннями, тоді як чинне законодавство, яким регламентовано режим використання пам’яток природи, чітко забороняє будівництво на поверхні пам’ятника природи будь-яких споруд та будівель, проведення будь-яких робіт, пов’язаних з порушенням геологічних утворень: прокладання інженерних комунікацій, буріння тощо.

Цікаво, що Департамент архітектури та містобудування видав документи ТОВ “Михайлівський маєток” на будівництво однієї офісної будівлі на 9 поверхів. Методом спритності рук і маніпуляцій із законом забудовник “переробив” проект у два 18-поверхові житлові будинки.

Деякі сайти продажів новобудов пишуть, що продаж квартир у ЖК M.Park на Михайлівській площі припинено. Але при цьому на сайті “Будови” цей комплекс стоїть першим на сторінці і пропонується до знайомства та купівлі квартир без будь-яких позначок. Ми зв’язалися з інвесторами у цей житловий комплекс. За їхніми словами, компанія “Будова” з ними не пов’язувалась і ніяк не коментує ситуацію. Люди стурбовані тим, що забудовник узяв гроші та не будує комплексу.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56