В Одесі на вулиці, якою ніхто не користується, кладуть бруківку за 60 млн гривень

Компанія “Ростдорстрой”, яку ЗМІ пов’язують з мером Одеси Трухановим, завершує 2-й етап капітального ремонту Деволанівського узвозу. Будівельники розпочали класти бруківку на поверхні нової бетонної основи вулиці. Цікаво, що одеська мерія змогла витратити 61,8 млн гривень на цю бруківку по тендеру, який був у листопаді 2022 року – через 8 місяців після початку повномасштабної війни. Але одеська мерія так і не змогла закупити FPV-дрони для бійців на фронті. Бруківка виявилась важливіша за перемогу у війні на знищення нації та цінність людських життів.


Фото: Альона Балаба.

Проект реконструкції Деволанівського узвозу був актуальний до війни. Тоді на першу частину реконструкції витратили 157 млн гривень. Планувалась реконструкція зруйнованих будівель на вулиці, щоб зробити з неї центр розваг для туристів. Але який туризм та розваги під час війни, а тем паче кому потрібна бруківка на вулиці, якою ніхто не користується?

Цікаво, що в мерії навіть вигадали причину, з якої дуже необхідно завершити ремонт. “Це надасть змогу відкрити рух транспорту узвозом, зменшивши транспортне навантаження на інші вулиці, а також попередити підтоплення Митної площі та вул. Приморської”, – заявила заступниця начальника Управління капітального будівництва Одеської міськради Янушкевич Лариса. Як бруківка попередить підтоплення Митної площі – не зрозуміло, як і заява про транспортне навантаження на сусідніх вулицях.

Варто ще додати – ця бруківка коштує 1200-1500 грн/метр у роздріб. В цей же час на складах у мерії має зберігатися оригінальна історична бруківка, яку зняли при реконструкції вулиць Преображенської, Софіївської, Успенської та інших. Чому її не використовують? Вона міцніше ті виглядає значно привабливіше для туристів, якщо мова все ще йде про перетворення Деволанівського узвозу на туристичний центр розваг. При чому змогли б ще й зекономити мільйони гривень!

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56