В Одесі переселенця завербувала ФСБ – він готував ракетні удари

СБУ затримала в Одесі 27-річного переселенця з Енергодару. Він півроку прожив в окупації, а потім виїхав на підконтрольну Україні територію. У січні 2024 року чоловіка завербував співробітник ФСБ. Зрадник отримував і виконував завдання проти України за винагороду.

Так в одному епізоді він звітував рашистам про наслідки подвійного ракетного удару 15 березня, коли загинуло найбільше людей за весь час війни – 21 людина. Перша ракета поцілила у цивільну забудову, що призвело до численних жертв серед місцевих жителів. А коли на місце події прибули рятувальники, працівники швидкої та журналісти, то окупанти атакували їх другою ракетою.

У подальшому зловмисник готував серію повітряних ударів росії по місцевих лікарнях, а також підрозділах Держприкордонслужби, Національної гвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Під час обшуків в оселі затриманого вилучено мобільний телефон та банківську картку із доказами розвідувально-підривної діяльності. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56