В Одесі повістки почали виписувати під відеозапис

В Одесі почали виписувати повістки до військкоматів під відеозапис. Про це повідомила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк в інтерв’ю “Радіо Свобода”. Це рішення прийняли після низки інцидентів в Одесі, коли чоловіки відмовлялися у грубій формі надати документи для оформлення повістки. Нагадаємо, що 14 лютого біля Привозу співробітники територіальних центрів комплектування перевищили свої повноваження, застосувавши силу до чоловіка. Вони вже мали бодікамери і ці відеозаписи ретельно вивчаються.

“В рамках службового розслідування у тому числі вивчається повний формат відео, яке є, зокрема, на бодікамерах, якими споряджені ці групи. І попередня поведінка саме винуватця цього інциденту досить провокативна. Вона досить некоректна, вона досить емоційна, знов-таки. Тому службове розслідування вивчить повністю це відео і висновки будуть зроблені на підставі цих результатів”.

Також військове керівництво визнає провину і співробітників військкомату: «Оперативне командування «Південь», засуджує подібну поведінку, коли вона не відповідає загальновстановленим нормам. Але ми розуміємо, що це емоційний вплив, це емоційна реакція самих співробітників територіальних центрів комплектування. Їхні дії підлягають службовій перевірці. І службове розслідування проводиться конкретно за цим інцидентом, що ми зараз спостерігаємо. Його проводить військова служба правопорядку. І провина кожного учасника цієї події буде визначена». За словами Гуменюк, обласний і районний ТЦК та СП вже отримали «дисциплінарні стягнення» від командувача.

Гуменюк заявила, що відеокамерами зараз споряджається кожна група. Це не обов’язковий елемент, але це є способом застереження для того, щоб дійсно об’єктивно мати можливість оцінити всю ситуацію, якщо така виникла.

Вона зазначила, що наразі спостерігається «падіння ентузіазму» захищати країну серед тих, хто «зрозуміли для себе, що можуть цілком в умовах війни співіснувати в цивільному житті і не поспішають прийти до центру комплектування – надати про себе дані». Дуже багато людей не проживає за місцем реєстрації і не буває там довготривалий час. Дуже багато людей спеціально уникають цього.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56