В Одесі представили фотовиставку “Розлам” про руйнування Харкова війною

До Одеси привезли фотопроект “Розлам” – це колекція фотографій високої роздільної здатності, які показують руйнування закладів освіти, культури і спорту; пам’яток архітектури і меморіалів; житлових будинків в місті Харків, яке розташоване в 38 кілометрах від кордону з Російською Федерацією. Харків бомбили з самого початку війни і продовжують руйнувати навіть зараз – вчора по місту вдарили ракетами С-300.

До 24 лютого 2022 року в Харкові жили 1,5 млн людей, в місті вчилися найбільша кількість студентів в Україні на душу населення. Станом на 7 січня 2023 року ракетами та бомбами російських фашистів в Харкові зруйновано більше 8000 житлових будинків. Співавтор виставки Олексій Свід повідомив, що росія здійснює в Україні урбаніцид – завдає терористичних ударів по цивільним об’єктам та критичній інфраструктурі, щоб села та міста спустошувалися. Наприклад тільки у Харкові зруйнували половину шкіл, а це означає, що частина жителів з дітьми не зможе повернутися сюди.

Фотофіксація руйнувань допомогло українським слідчим у створенні фото та відео доказів атак на цивільну інфраструктуру. Їх просто не вистачало на таку кількість атак кожного дня – такі великі масштаби бомбардувань і обстрілів були і продовжуються у Харкові.

Фотовиставка вже побувала за кордоном та у багатьох містах України. Подивитися в Одесі можна у Veterans HUB ODESA на Старопортофранківській, 26 ще 2 дні. Або на сайті проекту

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56