В Одесі розробили мобільний додаток, який попереджає про наближення крилатих ракет

Одеські волонтери з групи “Технарі” розробили мобільний додаток єППО, який тепер не тільки збирає данні о прольотах крилатих ракет та ударних дронів, а ще й розраховує траєкторію та попереджає користувачів про максимальну загрозу. Як відомо, більшість українців отримують травми від розбитого скла, знаходячись біля вікон. Тому варто хоча б зайти за дві стіни під час атаки.

Як повідомив один з “технарів” Геннадій Сульдін, сповіщення про загрозу будуть надходити за 10 хвилин до вірогідної атаки:

“Штучний інтелект єППО аналізує всі сповіщення громадян про маловисотні повітряні цілі та будує на мапі єППО для крилатих ракет або шахедів найбільш вірогідний вектор руху й вірогідні координати через 10 хвилин. Від сьогодні користувачі додатка єППО також зможуть отримувати персональні попередження про повітряну загрозу саме для них, коли їх координати будуть близькими до обчисленої траси прольоту російського металобрухту за 5-10 хвилин. Велика “точність” болотних ракет, які можуть прийти будь куди, та уламки з неба під час повітряного бою більш не стануть кривавою несподіванкою, бо після персонального попередження в користувачів єППО та їх близьких буде кілька хвилин як мінімум сховатись від вікон”.

Зараз в єППО близько 337 000 користувачів. Штучний інтелект значно підвищить обчислення після доєднання ще 45-50 тисяч нових користувачів. Це допоможе багатьом людям залишаться живими та здоровими.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56