В Одесі відкрилася виставка “Море Акварелі”

В Одеському музеї Західного та східного мистецтва відкрилася Четверта всеукраїнська та міжнародна бієнале «Море Акварелі— 2022». Декілька десятків робіт показали художники з Одеси та інших міст України. Цьогоріч на бієнале представлені корифеї акварелі, чия творчість нерозривно пов’язана з Україною: Т. Шевченко, І. Рєпін та А. Куїнджі, М. Врубель, М. Волошин, Д. Бурлюк, а також пізніша генерація – В. Закіпний, Д. Беккер та ін. Разом з Одесою виставка відкрилася ще у італійському місті Фабріано. Митці-акварелисти українського міста Одеси та Фабріано по своєму естетико- емоційному складу та світосприйняттю дуже схожі.

«Південна Пальміра» чи «Перлина у моря» – так називають Одесу, гарне південне місто на Чорному морі. Все життя міста пов’язане з морем. Один з символів міста, пам’ятник Дюку де Рішельє – дивиться на море. Від пам’ятника до узбережжя втікають знамениті Потьомкінські сходи, похитуються на хвилях яхти та кораблі, золотим ланцюгом тягнуться навколо міста пляжі… І нумерація одеських вулиць також починається від моря.

В просторі Одеси примножується сонце, відбите в мільярдах лінз хвиль Чорного моря. Тому не дивно , що такий потужний міжнародний проект, як бієнале «Море акварелі» був започаткований та вже тричі , починаючи з 2016 року, проводився саме в Одеському музеї західного і східного мистецтва.

Виставка триває до 29 жовтня. Вхід – 100 грн.
 

 

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56