В Одесі волонтери передали ЗСУ 11 баггі “Хижак”

В Одесі минулого тижня волонтерська група “Baggi для ЗСУ” з Вінниці передала для потреб Оперативного командування “Південь” 11 легких позашляховиків “Хижака”. Як повідомив подробиці одеський військовий експерт Олександр Коваленко, це вже друга подібна передача “Хижаків”, створених силами “Baggi для ЗСУ” і поки що є дрібносерійним виробництвом волонтерів-ентузіастів.

Баггі “Хижак” роблять на базі автомобілів ВАЗ, запозичивши у цього шасі ряд вузлів. Це дозволяє мати достатньо запчастин для ремонту і в цілому, спрощує ремонт навіть у польових умовах, з урахуванням невибагливості багатьох вузлів цих автомобілів.

Але баггі легша за ВАЗ, його вага трохи більше 700 кг, що надає машині достатню мобільність і спритність при потужності двигуна в 65 л/с розганяється до 110 км/год. Для надійності підвіски є ряд доповнень, наприклад газомасляний амортизатор від Mitsubishi Outlander.


 
Функціонал баггі не лише здійснення диверсійно-розвідувальної діяльності, а й підвезення вантажів, боєприпасів, продуктів харчування завдяки вантажним відсікам. Також баггі може використовуватися для евакуації поранених з поля бою.
 

 
На кузові встановлено універсальну турель, на яку може бути встановлений 12,7-мм кулемет М-2 Browning, або ДШК, автоматичний гранатомет АГС-17/КБА-119 або MK-19. Передбачені кріплення для розміщення протитанкових гранатометів або ПЗРК. Для успішної роботи мобільних ДРГ та прихованих рейдів ці машини вкрай важливі.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56