В Одесі загадково померли 4-річні брат з сестрою від отруєння – що відомо

В поліції повідомили про розслідування смерті двох 4-річних дітей – брата та сестри. Як повідомила мати, дітям стало зле і вона викликала медичну сестру через оголошення. Та поставила діагноз отруєння і вколола їм препарат “Церукал” від рвоти. Дітей перестало нудити, але вночі їм знову стало погано. Жінка вже викликала швидку.

Хлопчик помер до приїзду лікарів, а його сестра через кілька годин померла в реанімації. Попередньою причиною смерті дітей стало отруєння невідомою речовиною.

Відомості за вказаним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 п. п. 1, 2 ст. 115 (з позначкою “нещасний випадок”) та ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

За деякими даними, жінка купувала овочі на Привозі, щоб приготовити обід. Але потім вона їла ту саму їжу, що й діти. Медики вважають, що діти могли з’їсти невідому отруєну хімічну речовину, коли їх не бачила мати. Призначено ряд експертиз, зокрема, судово-медичні, які встановлять причину смерті дітей. Лікарі виключають отруєння пов’язане з препаратом “Церукал” і вважають, що треба було відразу викликати швидку – тоді дітей можна було б врятувати.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56