В Одесі закрили шахрайський кол-центр – виманювали 200 тис. доларів щомісяця

В Одесі поліція припинила діяльність шахрайського кол-центру, в якому працювали десятки молодих людей. Вони дзвонили до країн Європи, США та Близького Сходу. Під час розмови обіцяли великі прибутки з торгівлі акціями та отримували доступ до карткових рахунків.

Також був ще один варіант отримання доступу – правопорушники вмовляли своїх жертв убезпечити мобільний телефон або комп’ютер від нібито небезпечних програм і встановити «захист». А насправді це була програма, яка давала можливість працівникам кол-центру у реальному часі бачити всі маніпуляції, які здійснювали потерпілі, паролі до інтернет-банкінгу тощо, і, знову ж таки, самостійно перераховувати чужі кошти на підконтрольні учасникам злочинної організації банківські та віртуальні рахунки електронних WEB-сервісів й мобільних операторів. “Дохід” кол-центру за місяць досягав 200 тис. доларів, повідомили в поліції.

Наразі затримано організатора кол-центру – уродженця Грузії, вже раніше судимого за майнові злочини, і його 15 помічників. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.
 

 

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56