В Одесі затримали колишнього правоохоронця, який шпигував для фсб

В Одесі СБУ затримала агента ФСБ, який раніше працював у МВС. З початку повномасштабного вторгнення його завербував кадровий співробітник ФСБ. Для збору інформації російський агент записався на співбесіду до керівництва добробату «Чорноморська січ» начебто для вступу до лав підрозділу.

«Під прикриттям» цієї легенди він проводив приховану фотофіксацію місця дислокації військового формування та вивчав психотип командира для спроби його подальшого вербування. Як повідомили у СБУ, зрадник надав ФСБ письмове зобов’язання про негласну співпрацю на користь країни-агресора. Ще він написав заяву на ім’я міністра мвс рф, в якій просить розглянути його кандидатуру на керівну посаду в «управлінні економічної безпеки та протидії корупції в Одеській області», у разі захоплення регіону.

Під час обшуку у фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з агресором. Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою.
 

 

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56