На Одещині у біженок, які залишилися без житла та майна, вкрали останні гроші

В Подільському районі Одещини через бойові дії опинились дві жінки. Вони вже залишилися без житла та майна, встигнув евакуюватися лише з накопиченнями на банківських картках. З ними зв’язалися зловмисники, які видали себе за банківських працівників. Вони пообіцяли нарахувати кошти допомоги від держави, якщо переселенки назвуть дані карток та паролі. Після цього останні гроші жінок було вкрадено, повідомили в поліції.

До шахраїв також попав житель Кодимської громади. «Працівники банку» пообіцяли чоловіку 2500 гривень допомоги від держави, випитали конфіденційну інформацію та викрали з його банківського рахунку 75 тисяч гривень.

Схожа ситуація сталася зі ще двома мешканцями Подільщини. Громадяни хотіли зареєструвати заяви на надання допомоги через сервіс «єПідтримка», але замість справжнього державного сервісу зайшли на фейковий сайт та внесли туди дані своїх банківських карток. Зловмисники одразу привласнили їхні гроші – загалом майже 28500 гривень.

За всіма фактами шахрайства поліцейські розслідують кримінальні провадження, розпочаті за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Вживаються заходи щодо встановлення правопорушників.

В поліції нагадують, щоб люди нет втрачали пильність і замислювалися над наслідками, коли повідомляють дані карткових рахунків незнайомцям, які нібито надають допомогу громадянам. Це може привести до крадіжки заощаджень.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56