В Одеській мерії показують гарні фото укриттів у школах, але ситуація поки сумна

В Одеській мерії не встигли підготувати укриття у всіх навчальних закладах попри другий рік війни та постійні бомбардування ракетами та ударними дронами міста. Як повідомила директор департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич, станом на початок вересня у навчальних закладах обладнали 120 укриттів. Причому гарні зразкові фото опублікували лише із двох укриттів.

Зазначимо, що згідно з відкритими даними у місті всього близько 250 навчальних закладів. Тобто, мерія встигла на 1 вересня обладнати лише половину з них засобами цивільного захисту. Проте відкрили майже всі школи для очної освіти. Там, де немає укриття, дітей під час повітряної тривоги відводять у найближче укриття поза школою, а це іноді буває навіть за сотні метрів від закладу.


 

 
Але й із тими укриттями, які вже є – не все гаразд. На них скаржаться батьки – там немає вентиляції чи вона дуже погана. Коли у підвал спускається 100-200 дітей, то кисень дуже швидко закінчується і дихати просто нема чим. Крім того, у сховища зобов’язані запускати всіх бажаючих – а це ще додаткові споживачі кисню. Також деякі батьки повідомляють, що було виділено гроші для обладнання укриття в їхніх школах, але роботи так і не розпочалися, або перебувають на незакінченій стадії з уповільненим ремонтом.
 
Нагадаємо, що Одеська мерія виділила 106 млн. гривень на ремонт суду, але на укриття у всіх школах грошей, мабуть, не вистачило.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56