В Одеському художньому музеї відкрилася виставка дерев’яних скульптур циклу «Мови війни»

В Одеському художньому музеї продовжують цикл «Мови війни» #warlanguages.Скульптор Володимир Семків зі Львова представив деревʼяні скульптури на персональній виставці під назвою “Радість”. Дерево – особливий живий матеріал, який переосмислюється сучасністю. Воно стало підсилено потужним. Семків уміє вчасно зупинитись. Його дерево свіже, грубе й одночасно тендітне. Він витворює свій впізнаваний підхід до скульптури, чітко відчуваючи матеріальне тіло твору.

Одночасно Володимир є представником Львівської скульптурної школи, але йде в розріз із її минулим і формує сучасні підходи, демонструє розкутість і змінює стандарти в сучасному розумінні української скульптури.

Наскільки війна змінила наш емоційний спектр? Здається, що щоденна переміна полярних станів – від ейфорії до апатії – на тлі подій, що відбуваються, зближує суспільну та персональну емоцію з афективним розладом. Така нестабільність – нормальна реакція на ненормальні обставини. За минулі місяці війни ми були змушені навчитися стабілізувати себе та близьких. Незамутнена радість стає дофаміновим джерелом відновлення. Рідкісним та бажаним.

У виставці представлені роботи з колекції автора, арт-центру «Я-Галерея», Юрія Стакшіва, Роксалани Шимчук та родини Загорій.
За підтримки «Я-Галерея», Museum for Change, Marazli Club.
Фото: Іван Страхов.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56