В одеському музеї триває масштабна виставка плюшевих ведмедиків

В Одеському музеї західного та східного мистецтв триває до 22 січня масштабний міжнародний проект «Ведмідь завжди з тобою» (The Bear Will Be Always With You). На виставці представлено 185 плюшевих і не тільки ведмедиків Тедді. Більша частина з яких – це приватна колекція Олени та Сергія Філіпових, які заснували проект «Кукльтура». Найстарішому дитячому ведмедику 110 років.

“Цю колекцію ми з чоловіком Сергієм збирали вже з 2010 року, коли ми почали якось серйозно ставитися до іграшок. Тобто ми самі були дітьми, у нас народилася донечка, ми знали, що таке іграшки. Ми намагалися їй купувати краще іграшки, ніж були у нас, а потім ми помітили, що іграшки мають дуже таку особливу виховну роль і не тільки виховну, а ще, і естетичну, можна сказати, значення деякі моменти, які пов’язані. Наприклад навіть з генетичною пам’яттю і для нас було цікаво збирати не тільки ляльок, але і ведмедиків”, — розповіла Олена Філіпова.

Як можна побачити з експонатів на виставці, культура створювати дитячих ведмедиків найбільш розвинена у Німеччині та Великобританії. Більшість експонатів були придбані на фестивалях Teddybar Total (Німеччина) та Hugglets (Великобританія). Крім цього, у другому залі виставки представлені сучасні ведмедики від українських митців виповненні у різних технологіях.

Цікаво, що ведмедик Тедді у 2022 році відзначив 120 -річний ювілей. За роки свого існування Тедді перестав бути звичайною іграшкою, але здобув славу як символ милосердя, допомоги дітям та ветеранам війн. Тисячі ведмедиків з різних країн вже потрапили до українських дітей у якості підтримки та кращих друзів, які можуть подарувати не тільки теплі обійми, але й відчуття турботи.

Виставка працює щодня, окрім середи з 12:00 до 17:00.

Квиток — 100 грн (дорослий), 50 грн (дитячий)
*Для ВПО – вхід вільний
вул. Пушкінська, 9

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56