В одеському музеї відкрилася виставка цифрових картин, які “оживають” на екрані смартфону

До Міжнародного Дня Музеїв у Домі Блещунова відкрили захоплюючу виставку Володимира Лук’янова “Шінематограф: естетика алгоритмів” про дослідження новітніх технологій ШІ і АR та їх необмежених можливостей. Ви побачите 8 творів у техніці моушен та комп’ютерної графіки, які були згенеровані за допомогою Штучного Інтелекту(ШІ), і здатні “оживати” крізь камеру вашого смартфону завдяки можливостям Доповненої Реальності(AR) без установи будь-яких додатків.

Ви зможете ознайомитись з промтами (prompt)- алгоритмами запитів, що допомагають операторові створювати образи, дізнаєтесь про напрямки ефективного використання ШІ у образотворчому мистецтві, дизайні, відеоанімації. І ще приємним доповненням будуть інтегровані в експозицію фрагменти ексклюзивного інтерв’ю одного з провідних українських розробників технології – Михаїла Константинова.

20-21 травня – 11:00-17:00 – виставка відкрита для відвідувачів. Вас чекає низка кураторських екскурсій і Майстер-Класів.

Детальніше про виставку від Автора:
“Привіт, мене звати Володимир, і я знаюсь на мистецтві та технологіях. А ще хочу вам показати неймовірну виставку, яка поєднує ці два світи. Все «експонати» створені за допомогою штучного інтелекту (ШІ) та додаткової можливості AR (розширеної реальності).

AR та ШІ – це найсучасніший інструмент, який надає художникам та дизайнерами безмежні можливості для творчості. Він дає змогу створювати зображення, які раніше були неможливі, і прискорює процес створення творів мистецтва.

Технології допомагають нам, наприклад, перевтілювати статичні картинки на живі 3D композиції, які можна перетворити на доповнену реальність. А в ній змінювати майже все, тобто експерименти обмежуються тільки уявою. Навіть, якщо вам її бракує, то ШІ та AR можуть підказати свої варіанти.

Ми можемо спостерігати за технологічними процесами та дізнатися про те, як ШІ може стати сильним інструментом в руках художників. Сучасні технології відкривають (вже відкрили!) нову епоху в галузі дизайну, бо тепер ми можемо використовувати всі їхні можливості в одному файлі.

І ще! Якщо ви думаєте, що штучний інтелект та розширена реальність – це майбутнє, то помиляєтесь, бо вони існують сьогодні. І на дивовижний симбіоз технічного та творчого ви теж можете подивитися просто зараз. Сподіваюся, що ця виставка змусить подивитися на звичні речі зовсім з іншого боку – з того, про який ви навіть не уявляли. І якщо, це вдасться, то я, AR та ШІ точно працювали недаремно. До речі, і цей текст ми теж створили разом з ШІ.”

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56