В Одеському порту перше судно з агропродукцією вийшло в море

Близько 9 ранку сьогодні 1 серпня з гавані Одеського порту вийшло перше судно с агропродукцією минулорічного врожаю, повідомив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено українськими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На його борту 26 тис тонн української кукурудзи.

Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року.

У портах Великої Одеси ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії. Завдяки діям ЗСУ та перемозі на острові Зміїний вдалося провести переговори на інших умовах.
 

 
У найближчі тижні Україна за підтримки партнерів планує вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56