В Одеському українському театрі прем’єра психологічного трилера “Метод”

Ласкаво просимо до сеансу повного викриття! Думаю, що кожному з нас хоча б раз у житті доводилося проходити співбесіду. Здобути довгоочікувану роботу серед величезної конкуренції не так просто в сучасному світі, тим більше, що це посада топ менеджера найбільшої компанії. Які якості цінують керівники – професійні чи людські? Чи маєш ти право на власні скелети у шафі, чи відвертість і чесність головний шлях до перемоги? І чи можливо бути у колективі, зберігаючи індивідуальність?

У постановці за п’єсою іспанського драматурга Жорді Гальсерана “Метод Гренхольма” чотири герої виявляються на одній співбесіді одночасно. Кожен із них розраховує на індивідуальну зустріч, але все проходитиме не стандартно. Їм запропонують варіант співбесіди, який певною мірою нагадує природний відбір. Компанія вирішила скористатися способом, розробленим одним професором психології. Це набір ігор, що дозволяє встановити, наскільки той чи інший кандидат підходить на керівну посаду. При цьому, претенденти на вакантну посаду самостійно повинні обрати хто ж із них зайвий.

Цікаво, але до нетрадиційних методів підбору персоналу сьогодні вдається все більше роботодавців. Є навіть певний рейтинг методів і перше місце за популярністю займає метод стресового інтерв’ю. Мета стресового інтерв’ю – визначити стресостійкість кандидата. Відповідно, необхідність його використання може бути виправдана при підборі працівників на певні вакансії.

Чи є моральним таємно керувати іншою людиною проти її волі? Навіть якщо цим переслідуються цілком благородні цілі. У нашому випадку, компанія шукає кандидата на роль комерційного директора. Які професійні якості повинен мати претендент? Знати тонкощі складання бюджету, фінансування, вміння керувати собою, особиста організованість, холоднокровний розрахунок. На мій погляд, саме ці якості й має головний герой. Прийнято вважати, що емоції заважають роботі, не дозволяють тверезо мислити і поводитися адекватно.

Але у п’єсі «Метод» автор пропонує виявити, скоріше, людські сторони особистості та на що людина готова піти заради посади топ-менеджера. Вони шукають не холодний розум, а саме людину. Ви пам’ятаєте фразу, хороша людина – це не професія? Мабуть на сьогоднішній день – це вже найрідкісніша характеристика серед великого бізнесу та політики.

“Метод” – це детективний і дуже інтригуючий сюжет, майстерно втілений акторами на сцені. Тому, як у будь-якому детективі – розв’язка у самому фіналі, та розкривати інтригу справа невдячна. Тож, сходіть на виставу та насолодіться грою акторів. А для тих, кому пощастить сидіти в першому ряду, режисер приготував сюрприз.

Текст: Олеся Баглюкова. Фото: Миколай Вдовенко.

Наступні покази відбудуться 8 та 22 січня.

Тривалість – 90 хвилин
Режисерка-постановниця – Тетяна Губрій
Асистент режисера – Олександр Самусенко
Художниця – Юлія Заулична

Виставу “Метод” за твором Жорді Гальсераном «Метод Гренхольма» створено за грантом Президента України молодим діячам у галузі театрального мистецтва.

Фернандо Аухе: Дмитро Усов
Мерседес Дегас: Богдана Шуманська, Тамара Лукаш
Енріке Фонт: Павло Примак, Денис Пасєчний
Карлос Буено : Володимир Гладкий, Володимир Романко

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56