Військовий експерт оцінив можливість путіна знову намагатися захопити Одесу

Учора агентство новин Bloomberg повідомило з посиланням на джерела в Кремлі, що за допомогою мобілізації російський диктатор та військовий злочинець путін спробує знову захопити Одесу та Харків. Військовий експерт з Одеси Олександр Коваленко проаналізував ці можливості та розповів про висновки у соцмережах.

За його словами, Одеса та Харків залишаються пріоритетними цілями путіна, незважаючи на поразку військ у Харківській області. Причому Харків перебуває у більш небезпечному становищі, ніж Одеса через близькість кордону до Росії. Угруповання нових мобілізованих, але не підготовлених сил теоретично може частково знову захопити Харківську область, але не далі, ніж було в перші півроку війни.

Одеса наразі прикрита Миколаєвим і лише після повної окупації Миколаївської області відкриється шлях до Одеси, повідомив Коваленко. Морський десант відпадає – оскільки його дуже мало і берегова оборона підготовлена ​​для його розгрому.
 
“Щоб окупувати Миколаїв, росіянам у нинішніх умовах необхідно сконцентрувати на правому березі щонайменше 30 БТГр, свіжих, укомплектованих підрозділами професійним та досвідченим особовим складом, повністю оснащені та забезпечені ефективною системою управління та забезпечення, що працює як годинник логістики”,

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56