Вибуховою хвилею від ракет вибило вікна у Художньому музеї Одеси

Сьогодні від російських ракет постраждав Одеській Національний художній музей. Під час ракетного удару по Одеському порту вибуховою хвилею пошкоджено вікна у музею. Про це повідомив Міністр культури України Олександр Ткаченко.

“Цим ударом росія поставила під загрозу історичний центр Одеси, включений до Попереднього списку світової спадщини ЮНЕСКО. Вибухова хвиля пошкодила вікна в будівлі Одеського художнього музею. На щастя, постраждалих немає, музей негайно розпочав роботи із залагодження пошкоджень.


 
Це єдине місто в Україні, яке зберегло містобудівну структуру багатонаціонального портового міста, характерну для кінця 18 – 19 століть, що, крім українців, відображає вплив численних спільнот – єврейської, грецької, італійської, французької, болгарської, вірменської та багатьох інших.
 

 
Портова частина, за оновленою версією номінаційного досьє, що незабаром буде подане Україною до ЮНЕСКО, входитиме до буферної зони об‘єкту Всесвітньої спадщини. Порт розташований впритул до ключових об‘єктів культурної спадщини, розташованих в історичному центрі Одеси.
 
Я вкотре закликаю UNESCO та міжнародну спільноту зробити все можливе щоб зупинити удари росії по мирних містах України та знищення культурної та природної спадщини. росія не має права бути членом ЮНЕСКО, а тим паче головувати в Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”, – заявив Ткаченко.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56