Залізна завіса для Росії: ЄС скасував спрощений візовий режим

Сьогодні в Празі проходить зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, на якій розглядаються заходи у відповідь проти російської війни в Україні. Так міністри домовилися про повне зупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС та Росією. Про це повідомив Верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель. Візи будуть видавати лише з гуманітарною метою та для опозиціонерів, яким необхідно залишити росію через переслідування.

З цього моменту росіяни більше не зможуть подорожувати в ЄС – залізна завіса закривається, ізолюючи цивілізоване суспільство від дикунів та варварів. У ЄС вважають, що в умовах війни перетин кордону жителями країни-агресора несе загрозу безпеці.

Що справи з тими, хто вже отримав візу – вирішуватимуть окремо. Також кожна країна має право приймати свої внутрішні обмеження на видачу віз та переміщення росіян із візами.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прокоментував рішення таким чином: “Я не пам’ятаю, щоб у 1943 році німецькі туристи подорожували, наприклад, до Великобританії або інших країн вільного світу з туристичною метою. Сьогодні Росія є варварським агресором, який вбиває мирне населення. і чинить жахливі злочини в Україні. Злочини геноциду . Російські активи мають бути конфісковані, про це я також говорив нашим друзям з Євросоюзу, і росіяни не повинні отримувати негуманітарні візи”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56