Зеленський позбавив громадянства одеського депутата Віктора Баранського – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський позбавив громадянства та наклав персональні санкції на низку українських політиків, повідомив керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. Основним критерієм було здобуття ними російського громадянства.

Так у списку перебувають чиновники часів екс-президента Януковича – екс-секретар РНБО Андрій Клюєв, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, колишній міністр доходів та зборів Олександр Клименко, екс-глава МВС Віталій Захарченко, екс-керівник СБУ Олександр Якименко.

Крім того, у списку також є менш відомі політики. За даними ЗМІ, Зеленський позбавив громадянства одеського депутата Віктора Баранського.

Віктор Баранський у 2017 році взяв участь в акції “Я говорю російською”, створюючи ілюзію утисків російськомовних в Одесі. В 2020 року Міністерство інфраструктури звинуватило колишнє керівництво Українського дунайського пароплавства у крадіжці флоту. 32 баржі-ліхтери були переписані на приватні фірми. За даними ЗМІ, ліхтери були оформлені на компанії, афілійовані з депутатами Одеської обласної ради від політичної партії ОПЗЖ – Віталієм Саутенковим та Віктором Баранським. У ЗМІ повідомляють, що Віталій Саутенков та Віктор Баранський, нібито, є власниками 79 офшорних компаній, зокрема судноплавних.

Президент Володимир Зеленський у щоденному зверненні до нації повідомив: “Продовжуємо очищати державу від тих, хто на боці РФ, завтра будуть певні кроки у бік санкцій”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56