Зеленський зробив важливу заяву про Одесу

Президент України Володимир Зеленський сьогодні презентував Одесу в якості кандидата на проведення Всесвітньої виставки 2030 року під час звернення до Генеральної асамблеї Міжнародного бюро виставок.

Зеленський повідомив, що “мільярди людей на всіх континентах побачили, що означає українська незламність”. Україна стане взірцем відбудови – зараз залучаються десятки країн-партнерів до відновлення України на понад трильйон доларів. Чорноморський регіон – один з ключових гарантів стабільності світу. Наша Одеса – це саме той великий порт, на роботі якого тримається соціальний добробут десятків країн Африки, Азії та Європи.

Зеленський підкреслив, що міжнародний гуманітарний проект Grain from Ukraine забезпечує продовольством найбідніші країни Африки та Близького Сходу – Ефіопію, Сомалі, Ємен. Одеса врятує мільйони людей завдяки роботі своїх портів.
 
За словами президента, Одеса своєю економікою й культурою протягом століть поєдналась з Туреччиною і Румунією, з Грузією та Болгарією, з Молдовою й іншими країнами нашого регіону та багатьма регіонами світу. Тому 2030 рік – саме той час, коли можна нарешті провести міжнародну виставку у східній Європі.
 
“Коли у 2030 році ви відвідаєте Україну та нашу Одесу, ви зможете відчути силу, свободу й культуру не просто однієї країни й одного міста. Ви відчуєте потенціал усього людства. Ось чому 2030 рік. Ось чому Одеса, Україна й Чорне море. Ось чому Всесвітня виставка”, – заявив Зеленський.
 

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56